Ο αγώνας Ανάβασης Πλατρών 2019, ενώ φαινόταν ότι θα ήταν καλύτερος από κάθε άλλη φορά τόσο από θέμα προσέλευσης κόσμου αλλά και από θέμα συμμετοχών, δυστυχώς δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου στην δοκιμαστική του προσπάθεια έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην τελευταία στροφή πριν το τερματισμό με αποτέλεσμα να  κτυπήσει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Click for video

Εκείνη τη στιγμή ένας θεατής, ο οποίος λανθασμένα βρισκόταν στο σημείο του ατυχήματος στην προσπάθεια του να αποφύγει το αυτοκίνητο τραυματίστηκε στον ώμο από το πέσιμο.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα υπήρχαν προληπτικά ακόμα 2 ασθενοφόρα.

Η αστυνομία μετά το συμβάν και λόγω των χιλιάδων θεατών που κατέκλεισαν τις Πλάτρες για τον αγώνα, έκρινε ότι η διοργάνωση δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά τους θεατές και έτσι ανακάλεσε την άδεια του αγώνα και κατ’ επέκταση ζήτησε τον τερματισμό του πριν καν ο αγώνας ξεκινήσει.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ως προς το να συνετίσει – ελέγξει τον κόσμο και να τον βάλει στα ενδεικνυόμενα και ασφαλή σημεία της διαδρομής, δεν μπόρεσε να το επιτύχει με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανακαλέσει την απόφαση της αστυνομίας.

Είναι λυπηρό να βλέπεις τόσους παθιασμένους αθλητές, πανέτοιμους να τα δώσουν όλα και τόσες χιλιάδες θεατές, οι οποίοι έσπευσαν για να δώσουν το χειροκρότημα τους στο μοναδικό υπερθέαμα της ανάβασης Πλατρών, να φεύγουν τόσο πολύ απογοητευμένοι.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε το ποιος φταίει και το τι φταίει και δεν συνεχίστηκε ο αγώνας μιας και η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

 

Αυτό που ζητάμε όμως και το ζητάμε με όλη μας την αγάπη για το κυπριακό motorsport είναι ότι πρέπει όλοι μας κάποτε να κάνουμε μια σωστή αυτοκριτική (Οργανωτές, Θεατές, Αθλητές και ΜΜΕ) και να αναλογιστούμε το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχουμε ως προς αυτήν την υπέροχη ενότητα.

«Σήμερα δεν ολοκληρώθηκε ένας αγώνας για σκοπούς ασφαλείας»

Αυτό ερμηνεύεται με τον ίδιο τρόπο και διαφορετικά:

«Σήμερα δεν ολοκληρώθηκε ένας αγώνας επειδή δεν έγινε σωστή πρόβλεψη των μέτρων ασφαλείας.»

Και διαφορετικά:

«Σήμερα δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας επειδή ο κόσμος δεν μπορούσε να εναρμονιστεί με τα μέτρα ασφαλείας.»

Το αποτέλεσμα όμως είναι εκείνο που μετρά. Και ελπίζουμε και ευχόμαστε  πραγματικά να είναι ο τελευταίος αγώνας που διακόπτεται και ότι αυτή η διακοπή ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για όλους μας.