Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Lewis Hamilton ανακοίνωσε πως θα μετέχει στο πρωτάθλημα εκτός δρόμων Extreme E, που όπως αποκαλύπτει η επωνυμία του θα γίνεται με αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα τζιπ.

 

Η ομάδα του Hamilton θα ονομάζεται X44, όπου 44 είναι το νούμερο του μονοθεσίου του και θα δώσει κανονικά το παρόν στην εναρκτήρια σαιζόν που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν πρόκειται να καθίσει ο ίδιος πίσω από το τιμόνι των ηλεκτρικών αγωνιστικών -κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα απαγορεύεται και από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη Mercedes. Θα συμβάλλει όμως με την εμπειρία του στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

 

Ενδιαφέρον έχουν και οι σχετικές δηλώσεις του Hamilton, ο οποίος είπε «το Extreme E μου κίνησε το ενδιαφέρον λόγω της εστίασής του στο περιβάλλον. Ως ιδρυτής της Χ44 θέλω να δημιουργήσω την ομάδα με βάση σημαντικές αξίες όπως είναι η βιωσιμότητα και η ισότητα».

 

Μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι οδηγοί της ομάδας αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα είναι ένας άντρας και μια γυναίκα.

 

Το αγωνιστικό του Extreme E λέγεται Odyssey21, κατασκευάζεται από τη Spark Racing Technology και είναι κοινό για όλους. Η βάση του είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, η μπαταρία του έχει εξελιχθεί από τη Williams Advanced Engineering και η συνδυαστική απόδοση των ηλεκτροκινητήρων του φτάνει τα 550 PS. Που επιταχύνουν το Odyssey21 από στάση έως τα 100 km/h σε 4,5 sec.