Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα μας θέματα, το Dragster κάποτε στην Κύπρο ήταν το Νο1 άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους περισσότερους αθλητές και σίγουρα με τους περισσότερους θεατές από κάθε άλλο άθλημα.

Δυστυχώς, λόγω του ότι δεν υπήρχε ο ενδεικνυόμενος χώρος, δεν κατέστη δυνατό να συνεχίσει όπως ξεκίνησε και έτσι έσβησε σαν το κεράκι αφήνοντας πολλά αυτοκίνητα τα οποία προετοιμάστηκαν για αυτό το σκοπώ, ξεχασμένα σε αποθήκες.

 

Κάποιοι βέβαια αποφάσισαν να τα προσαρμόσουν σε άλλα αθλήματα προκειμένου να τρέχουν σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως κάποιοι περιμένουν την μεγάλη μέρα, όπου θα επιστρέψουν στην Κύπρο οι μεγάλες διοργανώσεις Dragster.

 

Ο άνθρωπος που έφερε την τεχνογνωσία των σωστών διοργανώσεων Dragster στην Κύπρο Στέλιος Κυθρεώτης, είναι ένας από τους ανθρώπους που, αν και λαμβάνει μέρος σε διάφορους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αν και κρύβεται πίσω από όλες της καλές διοργανώσεις αυτοκινήτου στην Κύπρο, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια συνηθίζει να λέει:

ΣΑΝ ΤΟ DRAGSTER ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Μετά και από την δημιουργία της Achna Speedway όπου ο ιδιοκτήτης της Χρίστος Χρίστου δημιούργησε μια ευθεία για αγώνες Dragster 300 μέτρων, ξεκίνησαν δειλά δειλά κάποιες διοργανώσεις όπου είχαν μεγάλη επιτυχία και όλα έδειχναν ότι θα έμπαινε το νερό στο αυλάκι.

Τελικά και αυτή η προσπάθεια έμεινε στάσιμη μιας και η παλιά «elite» του Κυπριακού Dragster έκρινε ότι, μιας και πολύ σωστά το Dragster είναι 402 μέτρα, η Achna Speedway δεν αποτελεί το ιδανικό μέρος για τέτοιου είδους αγώνες.

 

Η δική μας άποψη λέει ότι πρέπει να «παίζουμε» με ότι έχουμε και να εξελισσόμαστε βάση των δεδομένων ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο.  Η παύση δεν είναι ποτέ κάτι καλό σε οτιδήποτε και ο κυριότερος λόγος είναι γιατί δεν θα ζήσουμε για πάντα ( πράγμα που πολλές φορές το ξεχνάμε ) και έτσι, από την στιγμή που το γουστάρουμε, δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς περιμένοντας αλλά ενεργοί περιμένοντας.

 

Η ομάδα της J Sport Vlog δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο με πλάνα και συνεντεύξεις από το Dragster Challenge που έγινε στην Achna Speedway, θέλοντας να δώσει αυτά τα μηνύματα από όλους τους ενθουσιώδεις φίλους της «ΚΟΝΤΡΑΣ»

Εμείς από την μεριά μας λέμε ένα τεράστιο μπράβο στην STS Event που διαχειρίζεται την Achna Speedway που παλεύει για να αφήσει την φλόγα του Dragster ανοιχτή.

 

Καλή συνέχεια σε όλους τους κοντράκηδες και ευελπιστούμε και σε μεγαλύτερες διοργανώσεις!